Home Page | Info over katten | foto's van de katten | foto's van andere katten | grappige foto's | filou's pagina | minoes pagina | rambo's pagina | foto's van onze andere dieren | moly's pagina

informatie


Wat u moet weten over u kat:

whiskas,het beste voor je kat want onze katten eten het ook!!!

met lekkere kattenbrokken mmmmmmmm.smaakt naar stoofvlees met groenjes in(bij sommigen)

informatie over whiskas

Katten zijn kieskeurige eters, zij houden van verschillende smaken en bereidingswijzen. Ze eten graag vers voedsel, dat op kamertemperatuur is.

 

Dat een kat van vers, warm voedsel houdt, komt voort uit zijn natuur. Katachtigen in de natuur zijn echte roofdieren, het is altijd maar afwachten welke prooi ze kunnen bemachtigen. En die prooi komt natuurlijk ook niet uit de koelkast.

 

WHISKAS® heeft een heel groot assortiment voeding voor de kat waar werkelijk alles inzit wat belangrijk voor haar is. Vitaminen, mineralen, ijzer, calcium en veel natuurlijke voedingsstoffen die zorgen voor een goede afweer en een heerlijk gezond leven.aja want onze katten eten het ook!!!!!!

 

Verzorging

Voor haar gezondheid is het goed om geregeld een check-up te doen. De volgende zaken zijn belangrijk om regelmatig te controleren.

  • Afscheiding, korstjes of een rode huid in de oortjes betekenen een bezoek aan de dierenarts.
  • De oogjes moeten een beetje glanzen, ze mogen niet dof of rood zijn. De dierenarts kan je hiervoor een zalfje geven. Vuil kan je zelf voorzichtig met een met water vochtig gemaakte watje naar haar neusje toe schoonvegen.
  • Verkleuring van tanden of tandvlees moeten worden verholpen door de dierenarts.
  • Controleer haar vacht. Zie je ongenode gasten, zoals vlooien, dan kun je je bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak laten adviseren welk middel (vlooienband, druppels, tabletjes, etc.) je het beste kunt gebruiken. Ontworm je kat regelmatig, dat kan heel simpel met een pilletje of pasta (verkrijgbaar bij de dierenarts of dierenspeciaalzaak). -Schilfers, een geïrriteerde huid of beschadigingen kunnen wijzen op een allergie. Ga hiermee naar de dierenarts.
  • De voetzooltjes mogen niet rood zijn. Zijn ze rood, ga dan naar de dierenarts. Het kan zijn dat ze een splinter of steentje in haar zooltje heeft dat is gaan ontsteken. Haar nageltjes kan ze in principe zelf tegen een boom of krabpaal manicuren. Zijn ze  toch te lang, dan kun je een speciale tang gebruiken om ze te verzorgen, maar pas op, knip niet in het ‘leven’. Als je niet weet hoe je dit moet doen, kun je je dierenarts vragen het de eerste keer voor te doen.


Snacks

Anti Hairball

Een kat is een proper dier, dagelijks is ze urenlang bezig haar vacht schoon te likken. Het enige probleempje dat door al dat wassen en likken ontstaat, zijn de haarballen.

De haren die ze heeft binnengekregen met het wassen, worden tot haarballen gevormd waarna ze, meestal door te braken, de maag kunnen verlaten. Dat is niet prettig voor uw kat en ook niet voor u.

 

WHISKAS® Anti Hairball zijn snacks die ervoor zorgen dat de haarballen op een natuurlijke manier het lichaam laten verlaten. En je kat maar denken dat ze gewoon een heerlijke snack krijgen.

 

 

 

Dentabits

Gebitsverzorging is belangrijk voor katten. Veel katten lijden aan ontstoken tandvlees en als gevolg daarvan gaan ze slechter eten en ook slechter functioneren.

 

Help je kat met zijn gebitsverzorging door haar geregeld een snack zoals Denta Bits te geven waarmee ze haar gebit optimaal verzorgt.

 

 

 

Crunch

In de natuur is een kat voor zijn voeding afhankelijk van de prooi die op haar weg komt, en dat kan iedere keer iets anders zijn. Daardoor is ze van nature gewend om gevarieerd te eten. Malse hapjes afgewisseld met voedsel waar ze echt haar tong en tanden moet gebruiken.

 

Whiskas Crunch is daarom een heerlijke afwisseling voor je kat, de krokante verrassing op haar natvoer. WHISKAS® Crunch is een heerlijke topping waar ze haar snorharen bijna bij op zal eten.

Speeltjes

Een kat is een jager. Ze is gebouwd om haar prooi te besluipen, bespringen en te overmeesteren. Maar de huiskat hoeft niet meer op pad om een maaltje te scoren. Zij krijgt dagelijks netjes op tijd haar voeding die alles bevat wat ze nodig heeft. Maar haar jachtinstinct blijft, en ze blijft graag in vorm. Daarom zijn er WHISKAS® Speeltjes die haar scherp houden en uitdagen. Neem bijvoorbeeld de bijna echte vis aan een hengel, waar ze lenig en uitbundig achteraan zal springen. En wat dacht u van de virus balletjes, die net als een prooi in het nauw de meest onverwachte bewegingen maakt waardoor uw kat alert moet reageren. En de ribbon toy, waar u samen met haar uren plezier zult hebbenlaat uw katten whiskas eten,want onze katten eten het ook!!!